ноември 5, 2023

Как да Приготвим Кайзерован Свински Врат в Домашни Условия

Как да Приготвим Кайзерован Свински Врат в Домашни Условия

Снимка: kulinarno-joana.com

За Кайзероването ще ни трябва Свински Врат

В тази статия ще ви покажем как да приготвите невероятен свински врат кайзерован врат в домашни условия. Рецептата е лесна за следване и изисква малко майсторлък. И понеже сме на тема Кайзероване, Шойлеков предлага специална гама натурални продукти като Кайзеровано Контра Филе, което бихте могли да поръчате онлайн на следния линк – кайзер филе приготвено по традиционна рецепта без подобрители, натурален продукт, пресовано на дървени дъски, сушено минимум 45 дни.

Нека сега се върнем на приготовленията за Кайзерования Врат, който трябва да е мек, сочен и пълен с аромат, което го прави идеален за специални поводи или просто да му се  насладите у дома.

Съставки:

За да приготвите свински врат кайзерован, ще ви трябват следните съставки:

Свински врат – 1 до 2 кг

Сол – 35 грама

Захар – 5 грама или 1 ч.л.

Подправки по избор – чесън на прах, черен пипер, риган, кимион и др.

Начин на приготвяне:

Подготовка при приготвяне на кайзерован врат

Започнете, с приготвянето на кайзерован врат, като закупите свеж свински врат от месарницата. Нашите фирмени магазини се намират в гр.Карлово и с.Войнягово. Изберете парчета с тегло между 1 и 2 кг. Свинският врат който ще се кайзерова трябва да бъде пресен. След като сте закупили месото, поставете го във фризера или камерата на хладилника за около 40 минути до час. Това ще помогне на месото да „стегне“, без да замръзне, и ще улесни оформянето му с ножа.

Оформяне на Кайзерования Врат

След като сте подготвили свинския врат, разрежете го на две по дължина, така че да получите две парчета с дължина около 25 см. Изрежете отделните парчета от месото и ги поставете на страни. Те ще бъдат използвани за готвене по-късно. Сега с ножа се стремете да придадете на свинските парчета правилна правоъгълна форма. Това ще помогне за по-равномерното оформяне на кайзера.

Приготвяне на Осолената Смес за Кайзероване

След като сте приготвили свинския врат, е време да приготвите осолената смес която ще подпомогне за кайзероването. В купа смесете солта и захарта. Можете да използвате готварска сол, морска сол на ситни кристали или смляна сол, в зависимост от вашите предпочитания.

Поставете свинските парчета в купата с осолената смес. Уверете се, че цялото месо е покрито със солта от всички страни.

Оставете парчета свинско да почиват във фризера или хладилника за около 24 часа. Това ще помогне на месото да се овкуси и да запази свежестта си при кайзероване.

Подготовка на подправките за Кайзерован Врат

Докато свинските парчета престояват в хладилника, може да подготвите подправките, които ще използвате за кайзероването на свинския врат. Можете да използвате комбинация от чесън на прах, черен пипер, риган, кимион и други подправки по ваш избор. Смесете подправките в купа и омесете добре.

Оформяне на Кайзера

След като изминат 24 часа от престоя на свинския врат, ги извадете и изплакнете под течаща вода. Накиснете ги във вода за още няколко часа, за да се отчистят и стегнат.

След като парчета врат са се накиснали, подсушете ги добре с кухненска хартия или кърпа. Сега е моментът да оформите превъзходния кайзерован врат.

Вземете здрав конец и го промушете през парчета врат. Уверете се, че конецът е затегнат добре, за да запази формата на кайзера по време на готвене. (виж как е показано на снимката)

Снимка: cookwithasmile.com

 

Приготвяне на кайзера

Сега, когато сте оформили кайзера, е време да го приготвите. Включете фурната на 180 градуса.

Поставете кайзерованото месо в подходяща тава и го покрийте с алуминиево фолио. Поставете тавата във фурната и гответе кайзерования врат в продължение на около 1 час.

След като мине един час премахнете фолиото и гответе още 30 минути, за да се получи златиста и хрупкава коричка.

Поднасяне и сервиране

След като кайзерования врат е готов, го извадете от фурната и го оставете да се охлади за няколко минути. След като е охладен, отстранете конеца и нарежете кайзера на тънки филийки.

Сервирайте свинския кайзерован врат с гарнитура по ваш избор – свежа зелена салата, картофено пюре или печени зеленчуци.

Тази вкусна рецепта за приготвяне на кайзерован свински врат в домашни условия си заслужава да се опита. Следвайте стъпките внимателно и се наслаждавайте на вкусната храна у дома. Приятен апетит!

Leave A Comment